Brygger: Dagfinn Salte Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1,105 FG: 1,028 Mengde vørter: 17,0l Mengde ferdig øl: 13,5l Alkoholstyrke: 10,5% Beregnet IBU: 100,0 Beregnet farge: 92 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pale malt 7000g Pilsner malt 2000g Havregyn 1100g Crystal 120 ebc 260g Brown malt 180 ebc 250g Carafa special I 900 ebc 150g Chocolate 1200 ebc 113g Roasted Barley 1800 ebc 150g [B]Humle og krydder[/B] Co2 humle extrakt 61% 20ml [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] Mesker 24,5l vann. 66-64C i 120 min Skylller med 6 liter vann Koker 120 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Gjernes kveik Gjærmengde: 80ml m/mariauge Informasjon om gjæring: 33C i 3 dager, setter så ned tem til 18C frem til flasking. Tilsetter litt Gjernes kveik ved flasking til karbonering. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 18. februar 2018 Flasket: 9. mars 2018 Filtrert: Nei Karbonering: N