Brygger: Dagfinn Salte
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1,105
FG: 1,028
Mengde vørter: 17,0l
Mengde ferdig øl: 13,5l
Alkoholstyrke: 10,5%
Beregnet IBU: 100,0
Beregnet farge: 92 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pale malt   7000g
Pilsner malt   2000g
Havregyn   1100g
Crystal 120 ebc   260g
Brown malt 180 ebc   250g
Carafa special I 900 ebc   150g
Chocolate 1200 ebc   113g
Roasted Barley 1800 ebc   150g

[B]Humle og krydder[/B]
Co2 humle extrakt 61%  20ml

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesker 24,5l vann.
66-64C i 120 min
Skylller med 6 liter vann
Koker 120 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Gjernes kveik
Gjærmengde: 80ml m/mariauge
Informasjon om gjæring:
33C i 3 dager, setter så ned tem til 18C frem til flasking. Tilsetter litt Gjernes kveik ved flasking til karbonering.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 18. februar 2018
Flasket: 9. mars 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N