Brygger: Jan Henrik Jørgensen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2F Schwarzbier
OG: 1,050
FG: 1,012
Mengde vørter: 14,0l
Mengde ferdig øl: 9,0l
Alkoholstyrke: 5,0%
Beregnet IBU: 29,9
Beregnet farge: 73,7 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
BEST Pilsen Malt 67.6%
Caramunich I 14.7%
Carafa II 8.8%
BEST Red X 2.9%
Carafa I 2.9%
Torrified Wheat 2.9%

[B]Humle og krydder[/B]
Hallertauer Mittelfrueh 28g/FWH
Hallertauer Mittelfrueh 28g/60min
Hallertauer Mittelfrueh 16g/10min
Hallertauer Mittelfrueh 28g/2min

[B]Andre ingredienser[/B]
25L Langevatn
5ml Lactic Acid
2.8g Epsom Salt
2.6g Calcium Chloride
1.4g Gypsum
0.4g Table Salt

1ea. Protafloc
1tsp Yeast Nutrient
10ml Clarity Ferm

[B]Meskeinformasjon[/B]
Protein Rest 55degC/10min
Mash 63degC/60min
Mash 70degC/15min
Mash Out 76degC/15min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP850
Gjærmengde: 1pkg/100billion
Informasjon om gjæring:
10degC/14days
17degC/3days
2degC lagering

[B]Kommentarer[/B]
Cold steeped dark malts for 24hrs and added last 15min of boil.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 6. april 2018
Flasket: 18. mai 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: F