Brygger: Jan Henrik Jørgensen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 2F Schwarzbier OG: 1,050 FG: 1,012 Mengde vørter: 14,0l Mengde ferdig øl: 9,0l Alkoholstyrke: 5,0% Beregnet IBU: 29,9 Beregnet farge: 73,7 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] BEST Pilsen Malt 67.6% Caramunich I 14.7% Carafa II 8.8% BEST Red X 2.9% Carafa I 2.9% Torrified Wheat 2.9% [B]Humle og krydder[/B] Hallertauer Mittelfrueh 28g/FWH Hallertauer Mittelfrueh 28g/60min Hallertauer Mittelfrueh 16g/10min Hallertauer Mittelfrueh 28g/2min [B]Andre ingredienser[/B] 25L Langevatn 5ml Lactic Acid 2.8g Epsom Salt 2.6g Calcium Chloride 1.4g Gypsum 0.4g Table Salt 1ea. Protafloc 1tsp Yeast Nutrient 10ml Clarity Ferm [B]Meskeinformasjon[/B] Protein Rest 55degC/10min Mash 63degC/60min Mash 70degC/15min Mash Out 76degC/15min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP850 Gjærmengde: 1pkg/100billion Informasjon om gjæring: 10degC/14days 17degC/3days 2degC lagering [B]Kommentarer[/B] Cold steeped dark malts for 24hrs and added last 15min of boil. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 6. april 2018 Flasket: 18. mai 2018 Filtrert: Nei Karbonering: F