Brygger: Svein Iversbakken Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 4E Amerikansk pale ale OG: 1,050 FG: 1,012 Mengde vørter: 70,0l Mengde ferdig øl: 65,0l Alkoholstyrke: 4,7% Beregnet IBU: 32,0 Beregnet farge: 15 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 13.3 kg Pilsen malt 3.5EBC(87%) 0.93 kg Caramell Hell 30EBC (6.5%) 0.93 kg Caramell Munich 2 120EBC (6.5% [B]Humle og krydder[/B] 45g Perle 8% 60min (0.64g/l) 60g Cascade 6.9% 15min (0.86g/l) 90g Chinook 12.1% 5min (1.29g/l) 45g Citra 11.6% 5min (0.64g/l) 60g Citra 11.6% Tørrhumle 6 dager (0.86g/l) [B]Andre ingredienser[/B] 1.5 tabl. Whirlfloc 1.5 ts gjærnæring 15 dråper Brewers Clarex 14.5g MgSO4 (totalt mesk+skyllevann) 15.5g CaCl2 (totalt mesk+skyllevann) 15.5g CaSO4 (totalt mesk+skyllevann) [B]Meskeinformasjon[/B] Mesk 66 grader 75 min Utmesk 78 grader 5 min Whirlpool 5 min etter kok 78 grader [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP 051 Gjærmengde: 640 Bill Informasjon om gjæring: Starter 2 pk WLP051 til starter 4.3 liter. 640 bill gjærceller Gjæret op 18 grader i 14 dager. [B]Kommentarer[/B] Karbonert på fat og lagret i nesten 3 måneder før tapping på flaske Merk : som beskrevet over så er flasketapping gjort etter lagring på fat. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 28. november 2018 Flasket: None Filtrert: Nei Karbonering: F