Brygger: Svein Iversbakken
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4E Amerikansk pale ale
OG: 1,050
FG: 1,012
Mengde vørter: 70,0l
Mengde ferdig øl: 65,0l
Alkoholstyrke: 4,7%
Beregnet IBU: 32,0
Beregnet farge: 15 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
13.3 kg Pilsen malt 3.5EBC(87%)
0.93 kg Caramell Hell 30EBC (6.5%)
0.93 kg Caramell Munich 2 120EBC (6.5%

[B]Humle og krydder[/B]
45g Perle 8% 60min (0.64g/l)
60g Cascade 6.9% 15min (0.86g/l)
90g Chinook 12.1% 5min (1.29g/l)
45g Citra 11.6% 5min (0.64g/l)
60g Citra 11.6% Tørrhumle 6 dager (0.86g/l)

[B]Andre ingredienser[/B]
1.5 tabl. Whirlfloc
1.5 ts gjærnæring
15 dråper Brewers Clarex
14.5g MgSO4 (totalt mesk+skyllevann)
15.5g CaCl2 (totalt mesk+skyllevann)
15.5g CaSO4 (totalt mesk+skyllevann)

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesk 66 grader 75 min
Utmesk 78 grader 5 min
Whirlpool 5 min etter kok 78 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 051
Gjærmengde: 640 Bill
Informasjon om gjæring:
Starter 2 pk WLP051 til starter 4.3 liter.
640 bill gjærceller

Gjæret op 18 grader i 14 dager.

[B]Kommentarer[/B]
Karbonert på fat og lagret i nesten 3 måneder før tapping på flaske
Merk : som beskrevet over så er flasketapping gjort etter lagring på fat.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 28. november 2018
Flasket: None
Filtrert: Nei
Karbonering: F