Brygger: Mattias Ståhl
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1113
FG: 1028
Mengde vørter: 22,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 11,3%
Beregnet IBU: 75,0
Beregnet farge: 120 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Best Pale malt
Best Munic Malt Dark
Crisp Caramalt
Best Melanoidin Malt
Crisp Chocolate Malt
Flaket Havre
Crisp Roasted Barley
Special B Malt

[B]Humle og krydder[/B]
Magnum

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
66 C. i 90 min.
78 C i 10 min.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: US-05
Gjærmengde: 4pk a 11g rehydrert
Informasjon om gjæring:
19 C i 7 døgn
20 C i 7 døgn

Gjæret på fermentasaurus under trykk.
Ca 0,6 bar gjennom hele gjæringsforløpet

[B]Kommentarer[/B]
Ølen ble fatet og tvangskarbonert, og flasket med beergun før det sendes til NM i hjemmebrygg.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 7. september 2018
Flasket: 7. mars 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: F