Brygger: Jørn Hammerud
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13C Trelagret øl (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser: Eikechips og Glenlivet 15
OG: 1,082
FG: 1,022
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 23,0l
Alkoholstyrke: 8,7%
Beregnet IBU: 114,0
Beregnet farge: 108 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
7,00 kg Pale Malt 62,8 %       
0,90 kg Caramel/Crystal Malt - 20L 8,1 %        
0,90 kg Munich Malt - 10L 8,1 %        
0,65 kg Melanoiden Malt 5,8 %        
0,55 kg Chocolate Malt 4,9 %        
0,47 kg Oats, Flaked 4,2 %        
0,34 kg Roasted Barley 3,0 %        
0,34 kg Special B Malt 3,0 %

[B]Humle og krydder[/B]
70,00 g Magnum [14,00 %] - 60,0 min 104,1 IBUs   
10,00 g Magnum [14,00 %] - 15,0 min 7,4 IBUs     
20,00 g Magnum [14,00 %] - 2,0 min 2,5 IBUs

[B]Andre ingredienser[/B]
75 g eikechips 
ca 3 dl Glenlivet 15 whisky

[B]Meskeinformasjon[/B]
66 grader i 60 minutter

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: US-05
Gjærmengde: 44 gram, 4 pakker
Informasjon om gjæring:
18 grader i 2 uker

[B]Kommentarer[/B]
Eikechips trakk i whisky i 7 dager og ble tilsatt etter 7 dager og lå i gjæringskaret i 7 dager. Whiskyen ble også med i gjæringskaret.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 7. desember 2018
Flasket: 21. desember 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N