Brygger: Stein Kristian Dahl
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13A Frukt-/grønnsaksøl (basistype 9D Baltisk porter)
Ekstra ingredienser: Kirsebær
OG: 1,080
FG: 1,020
Mengde vørter: 52,0l
Mengde ferdig øl: 50,0l
Alkoholstyrke: 7,9%
Beregnet IBU: 32,5
Beregnet farge: 73 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
12 kg Munich malt
8 kg pilsner malt
0,6 kg Caramunich III
0,6 kg Carafa II
0,4 kg Special B
0,4 kg Chocolate malt

[B]Humle og krydder[/B]
100 gram Aurora (6,5%AA) i 60 min
65 gram Saaz (3,0% AA) i 15 min
65 gram Saaz (3,0% AA) i 5 min

[B]Andre ingredienser[/B]
Vannjustering i mesk 22g CaCo3 + 11g NaHCO3
1 ts gjærnæring og 1ts super moss siste 15 min av kok.
1,75 kg pasteuriserte kirsebær uten stein fra hagen tilsatt etter stormgjæring.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Dobbeltmesk på speidel 50L.
1-stegs infusjonsmesk på 67 grader i 75 min med halvparten av malten x 2.
Utmesk 76 grader 15 min.
Skylling 15 L vann 76 grader.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP833 German Bock
Gjærmengde: 1450 mrd celler
Informasjon om gjæring:
10 grader i temperaturstyrt kjøleskap 3 uker.
Temp økt til 15 grader mot slutten.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 20. januar 2019
Flasket: 16. februar 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: N