Brygger: Dag Hovland
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2D Münchener dunkel
OG: 1,056
FG: 1,022
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 22,0l
Alkoholstyrke: 5,5%
Beregnet IBU: 21,0
Beregnet farge: 50 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Munichmalt 2 90%
Melanoidin malt 5%
Carafa II 5%

[B]Humle og krydder[/B]
Mittelfruh humle
45 gram 60 min
15 gram 10 min

[B]Andre ingredienser[/B]
Irish moss og gelatin til klarning

Vannjustering med kalsiumklorid og gips

[B]Meskeinformasjon[/B]
67 grader til negativ jod test, øket til 75 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Bohemian Lager M84
Gjærmengde: 1 pakke
Informasjon om gjæring:
Startet på 10 grader. Siste halvdel økte gradvis til 18 grader, deretter klarnet på 1 grad i et par uker før flasking.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 20. desember 2019
Flasket: 3. januar 2020
Filtrert: Nei
Karbonering: N