Brygger: Dag Hovland Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 2D Münchener dunkel OG: 1,056 FG: 1,022 Mengde vørter: 25,0l Mengde ferdig øl: 22,0l Alkoholstyrke: 5,5% Beregnet IBU: 21,0 Beregnet farge: 50 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Munichmalt 2 90% Melanoidin malt 5% Carafa II 5% [B]Humle og krydder[/B] Mittelfruh humle 45 gram 60 min 15 gram 10 min [B]Andre ingredienser[/B] Irish moss og gelatin til klarning Vannjustering med kalsiumklorid og gips [B]Meskeinformasjon[/B] 67 grader til negativ jod test, øket til 75 grader [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Bohemian Lager M84 Gjærmengde: 1 pakke Informasjon om gjæring: Startet på 10 grader. Siste halvdel økte gradvis til 18 grader, deretter klarnet på 1 grad i et par uker før flasking. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 20. desember 2019 Flasket: 3. januar 2020 Filtrert: Nei Karbonering: N