Brygger: Tore Wickstrøm
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1143
FG: 1018
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 16,4%
Beregnet IBU: 48,0
Beregnet farge: 129 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Fermentables (10.6 kg)
4.6 kg - Pale Ale Malt 5.9 EBC (43.4%)
3.5 kg - Dry Malt Extract - Light 14.8 EBC (33%)
1.2 kg - Caraafa spesial type 1 900 EBC (11.3%)
600 g - Flaked Oats 2 EBC (5.7%)
250 g - Crystal 120 235 EBC (2.4%)
250 g - Rauchmalt 27.5 EBC (2.4%)
200 g - Milk Sugar (Lactose) 0 EBC (1.9%)

[B]Humle og krydder[/B]
Hops (145 g)
60 min - 10 g - Columbus - 14.8% (15 IBU)
15 min - 25 g - Columbus - 14.8% (19 IBU)
15 min - 25 g - East Kent Golding - 4.7% (6 IBU)
15 min - 15 g - Hersbrucker - 2.8% (2 IBU)
15 min - 15 g - Motueka - 7.2% (6 IBU)
0 min - 25 g - East Kent Golding - 4.7%
0 min - 15 g - Hersbrucker - 2.8%
0 min - 15 g - Motueka - 7.2%

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Mash Profile
65 °C - 60 min - Saccharification Rest

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: M-44, Ha 18
Gjærmengde: 6
Informasjon om gjæring:
Fermentation Profile
Ale
20 °C - 21 days - Primary

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 1. november 2016
Flasket: 12. desember 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N