Brygger: Reinhard Mjaatvedt
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4C Engelsk strong bitter / engelsk pale ale
OG: 1050
FG: 1012
Mengde vørter: 58,0l
Mengde ferdig øl: 50,0l
Alkoholstyrke: 5,0%
Beregnet IBU: 33,8
Beregnet farge: 11,5 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
10 kg Maris Otter Pale mal
0.3 kg Crystal malt
0.2 kg Torrified Wheat malt
0.15 Carafa Special 1
0.5 kg Invert Sugar

[B]Humle og krydder[/B]
60g Fuggles @ 75 min.
45g Challenger @ 75 min.
60g Northdown @ 5 min.

[B]Andre ingredienser[/B]
5g Gypsum in Mash
2.5g Calcium Cloride in Mash
2.5g Epsom Salt in Mash
Double amount of above salts in 50 liter Sparging water
Whirfloc tablet @ 10 min Boil
1 tsp Yeast Nutrient @ 10 min Boil

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mash-in @ 66C for 90 min
No Mash-out

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast 1469
Gjærmengde: 3 liter starter
Informasjon om gjæring:
Ferment at 20C for 2 weeks
Mature for 10 days before bottling

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 15. mars 2022
Flasket: 10. april 2022
Filtrert: Nei
Karbonering: N