Brygger: Reinhard Mjaatvedt Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 4C Engelsk strong bitter / engelsk pale ale OG: 1050 FG: 1012 Mengde vørter: 58,0l Mengde ferdig øl: 50,0l Alkoholstyrke: 5,0% Beregnet IBU: 33,8 Beregnet farge: 11,5 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 10 kg Maris Otter Pale mal 0.3 kg Crystal malt 0.2 kg Torrified Wheat malt 0.15 Carafa Special 1 0.5 kg Invert Sugar [B]Humle og krydder[/B] 60g Fuggles @ 75 min. 45g Challenger @ 75 min. 60g Northdown @ 5 min. [B]Andre ingredienser[/B] 5g Gypsum in Mash 2.5g Calcium Cloride in Mash 2.5g Epsom Salt in Mash Double amount of above salts in 50 liter Sparging water Whirfloc tablet @ 10 min Boil 1 tsp Yeast Nutrient @ 10 min Boil [B]Meskeinformasjon[/B] Mash-in @ 66C for 90 min No Mash-out [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wyeast 1469 Gjærmengde: 3 liter starter Informasjon om gjæring: Ferment at 20C for 2 weeks Mature for 10 days before bottling [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 15. mars 2022 Flasket: 10. april 2022 Filtrert: Nei Karbonering: N