Brygger: Trond Rasmussen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 9D Baltisk porter) Ekstra ingredienser: Black Treacle OG: 1074 FG: 1019 Mengde vørter: 13,0l Mengde ferdig øl: 10,5l Alkoholstyrke: 7,3% Beregnet IBU: 36,0 Beregnet farge: 55 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 0.45 kg Black Tracle 4 kg Maris Otter . 5.9 ebc 0.3 kg flaket Bygg. 3.9 ebc 0.08 Cara crystal. 158 ebc 0.08 kg Cara crystal 237 ebc 0.04 Blackmalt. 985 ebc 0.03 Roasted Barley. 1000 ebc [B]Humle og krydder[/B] 17.5 gram Target - 60 min kok [B]Andre ingredienser[/B] 2.4 gram CaCl2 og 1.2 gram CaSO4 i meskevann 1.2 gram CaCl2 og 0.7 gram CaSO4 i skyllevann [B]Meskeinformasjon[/B] Meskes på 66 grader i 80 minutter Deretter på 72 grader i 20 minutter [B]Gjæring[/B] Gjærtype: 1318 Gjærmengde: 600 milliarder Informasjon om gjæring: Gjæres på 18 grader. [B]Kommentarer[/B] Ca 6.5 gram sukker pr liter til karbonering. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 15. desember 2019 Flasket: 7. januar 2020 Filtrert: Nei Karbonering: N