Brygger: Trond Rasmussen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 9D Baltisk porter)
Ekstra ingredienser: Black Treacle
OG: 1074
FG: 1019
Mengde vørter: 13,0l
Mengde ferdig øl: 10,5l
Alkoholstyrke: 7,3%
Beregnet IBU: 36,0
Beregnet farge: 55 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
0.45 kg Black Tracle
4 kg Maris Otter . 5.9 ebc
0.3 kg flaket Bygg. 3.9 ebc
0.08 Cara crystal. 158 ebc
0.08 kg Cara crystal 237 ebc
0.04 Blackmalt. 985 ebc
0.03 Roasted Barley. 1000 ebc

[B]Humle og krydder[/B]
17.5 gram Target - 60 min kok

[B]Andre ingredienser[/B]
2.4 gram CaCl2 og 1.2 gram CaSO4 i meskevann
1.2 gram CaCl2 og 0.7 gram CaSO4 i skyllevann

[B]Meskeinformasjon[/B]
Meskes på 66 grader i 80 minutter
Deretter på 72 grader i 20 minutter

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: 1318
Gjærmengde: 600 milliarder
Informasjon om gjæring:
Gjæres på 18 grader.

[B]Kommentarer[/B]
Ca 6.5 gram sukker pr liter til karbonering.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 15. desember 2019
Flasket: 7. januar 2020
Filtrert: Nei
Karbonering: N