Brygger: Morten Wenæs Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1,118 FG: 1,036 Mengde vørter: 20,0l Mengde ferdig øl: 20,0l Alkoholstyrke: 10,75% Beregnet IBU: 108,7 Beregnet farge: 136,6 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 1 Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett) - 5, EBC 11 2 Flaket Havre - 3 EBC 4,1 3 Acidulated (Weyermann) - 3,5 EBC 0,8 4 Flaket hvete - 3,9 EBC 0,6 5 Special B - 350 EBC 0,6 6 Carafa Special III (Weyermann) - 1400 EBC 0,5 7 Aroma Malt - 150 EBC 0,45 8 Carared (Weyermann) - 47,3 EBC 0,35 9 Roasted Barley (Thomas Fawcett) - 1199.7 EBC 0,35 10 Peat Smoked Malt - 5,5 EBC 0,2 11 Black Malt (Thomas Fawcett) - 1300,2 EBC 0,15 12 Chocolate Malt (Thomas Fawcett) - 1000,8 EBC 0,15 13 Crystal Malt - 60L (Thomas Fawcett) - 118,2 EBC 0,15 14 DME - 6 EBC - 2 kg - 90 min kok. 15 Billingtons Molasses - 157 EBC - 300 gram - 45 minutter 19,4 [B]Humle og krydder[/B] 1 Bramlings Cross 7,5 % alpha 200 gram 90 min 2 Bramlings Cross 7,5 % alpha 50 gram 15 min 3 Bramlings Cross 7,5 % alpha 50 gram 5 min [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] Steg 1 64°C i 90 minutter Steg 2 72°C i 20 minutter Steg 3 76°C i 10 minutter [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Lidakveik Gjærmengde: En klype Informasjon om gjæring: 33°C til stabil. [B]Kommentarer[/B] Speise [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 9. april 2018 Flasket: 26. april 2018 Filtrert: Nei Karbonering: N