Brygger: MonoBryggeriet
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2F Schwarzbier
OG: 1046
FG: 1009
Mengde vørter: 14,0l
Mengde ferdig øl: 12,5l
Alkoholstyrke: 4,9%
Beregnet IBU: 24,0
Beregnet farge: 53 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Best pils - 89%
Breiss Carabrown - 3%
Best acidulated - 2%
Weyermann Carafa spesial I - 1%
Weyermann Carafa spesial III - 1%

Crisp black - trekkes i en humlepose i drøyt 5 min mot slutten av mesk. - 4%

[B]Humle og krydder[/B]
Hallertauer mittelfrüh @ FWH
0.6g/L Northern Brewer @15
2.3g/L Northern Brewer @2
0.9g/L Northern Brewer DH 4 days

[B]Andre ingredienser[/B]
Clarex

Ca 46 ppm
Mg 1 ppm
Na 2 ppm
Cl 26 ppm
SO4 54 ppm
HCO3 38 ppm

[B]Meskeinformasjon[/B]
0 min @ 52 grader
60 min @ 64 grader
20 min @ 72 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP940
Gjærmengde: 20 mil per liter
Informasjon om gjæring:
10 grader i 10 dager
øker fra 10 - 16 grader ila 1 uke
hviler på 16 grader i 3 døgn
4 døgn CC @ 3 grader

[B]Kommentarer[/B]
Lukket overføring til fat. 
Karbonering 2.5 vol.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 2. januar 2022
Flasket: 23. januar 2022
Filtrert: Nei
Karbonering: F