Brygger: Trond Viggo Pettersen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 4C Engelsk strong bitter/Pale ale) Ekstra ingredienser: Te - Earl Grey OG: 1,056 FG: 1,013 Mengde vørter: 25,0l Mengde ferdig øl: 22,0l Alkoholstyrke: 5,6% Beregnet IBU: 45,0 Beregnet farge: 27 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4.7 kg (82.5%) Thomas Fawcett Pale Malt, Maris Otter, Grain, 5.9 EBC 0,5 kg (8.8%) Thomas Fawcett Caramalt, Grain,32 EBC 0,5 kg (8.8%) Thomas Fawcett Crystal Malt, Grain, 200 EBC [B]Humle og krydder[/B] 20 g Target 9.5% alfa, kok 60 min 30 g East Kent Goldings 5.8%, kok, 10 min 40 g East Kent Goldings 5.8%, aroma, 20 min hopstand 40 g Target 9.5%, aroma, 20 min hopstand Hopstand; start 90 °C, avsluttet ved 83 °C. [B]Andre ingredienser[/B] Te - Twinings, Earl Grey, løsvekt, 50 g infusjon ved 90 grader i 10 minutter. Benyttet humlepose. 2.89 g Kalsiumklorid (CaCl2), mesk 2.95 g Epsom Salt (MgSO4), mesk 3.69 g Gypsum (CaSO4), mesk 1.81 g Kalsiumklorid (CaCl2), skyllevann 1.84 g Epsom Salt (MgSO4), skyllevann 2.31 g Gypsum (CaSO4), skyllevann 1 kapsel WLN3200 White Labs Servomyces Gjærnæring, kok 15 min 2.5 g WLN1000 White Labs Gjærnæring, kok 15 min 5 g Irish Moss, kok 10 min [B]Meskeinformasjon[/B] 50 °C innmesk 50 °C 15 min 63 °C 45 min 70 °C 30 min 78 °C 15 min - utmesk [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP002 Gjærmengde: 319 billion celler Informasjon om gjæring: Stormgjæring ved 19°C i 5 dager Videre gjæring ved 20°C i 15 dager Flaskekarbonering ved 23°C i 14 dager Benyttet 146 g glukose på 3 dl vann til karbonering. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 17. februar 2019 Flasket: 10. mars 2019 Filtrert: Nei Karbonering: N