Brygger: Trond Viggo Pettersen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 4C Engelsk strong bitter/Pale ale)
Ekstra ingredienser: Te - Earl Grey
OG: 1,056
FG: 1,013
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 22,0l
Alkoholstyrke: 5,6%
Beregnet IBU: 45,0
Beregnet farge: 27 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4.7 kg (82.5%) Thomas Fawcett Pale Malt, Maris Otter, Grain, 5.9 EBC
0,5 kg (8.8%) Thomas Fawcett Caramalt, Grain,32 EBC
0,5 kg (8.8%) Thomas Fawcett Crystal Malt, Grain, 200 EBC

[B]Humle og krydder[/B]
20 g Target 9.5% alfa, kok 60 min
30 g East Kent Goldings 5.8%, kok, 10 min
40 g East Kent Goldings 5.8%, aroma, 20 min hopstand
40 g Target 9.5%, aroma,  20 min hopstand 

Hopstand; start 90 °C, avsluttet ved 83 °C.

[B]Andre ingredienser[/B]
Te - Twinings, Earl Grey, løsvekt, 50 g infusjon ved 90 grader i 10 minutter. Benyttet humlepose.

2.89 g Kalsiumklorid (CaCl2), mesk
2.95 g Epsom Salt (MgSO4), mesk
3.69 g Gypsum (CaSO4), mesk
1.81 g Kalsiumklorid (CaCl2), skyllevann
1.84 g Epsom Salt (MgSO4), skyllevann
2.31 g Gypsum (CaSO4), skyllevann

1 kapsel WLN3200 White Labs Servomyces Gjærnæring, kok 15 min
2.5 g WLN1000 White Labs Gjærnæring, kok 15 min

5 g Irish Moss, kok 10 min

[B]Meskeinformasjon[/B]
50 °C innmesk
50 °C 15 min
63 °C 45 min
70 °C 30 min
78 °C 15 min - utmesk

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP002
Gjærmengde: 319 billion celler
Informasjon om gjæring:
Stormgjæring ved 19°C i 5 dager
Videre gjæring ved 20°C i 15 dager
Flaskekarbonering ved 23°C i 14 dager
Benyttet 146 g glukose på 3 dl vann til karbonering.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 17. februar 2019
Flasket: 10. mars 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: N