Brygger: Ove Utland
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13C Trelagret øl (basistype 12D Flamsk brun/Oud bruin)
Ekstra ingredienser: 
OG: 1062
FG: 1010
Mengde vørter: 78,0l
Mengde ferdig øl: 65,0l
Alkoholstyrke: 6,8%
Beregnet IBU: 24,0
Beregnet farge: 50 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
15 kg pils
1 kg munchner
1,2 kg crystal malt
1,2 kg Spesial b

[B]Humle og krydder[/B]
Ekg 100 gr.

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesker på 67 grader i 90 min, skyller på 78 grader, justerer ph med lactol til 5,5 i mesk. Koker i 60 min. Kjøler ti 40 grader senker ph til 4,5 med lactol.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: S-04, wlp653
Gjærmengde: 2 pakker rehydrert
Informasjon om gjæring:
pumper til tank tilsetter sour pitch. Holdes på 40 til ph:3,5 kjøler til 20, tisetter ren oksygen og tilsetter gjær og humle. Gjærer i 8 dg primær, deretter sekundær på eikefat i 3 uker.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 29. mars 2019
Flasket: 14. juli 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: N