Brygger: Dagfinn Aas Rustad
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13C Trelagret øl (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser: Eiketerninger til lagring
OG: 1,152
FG: 1,015
Mengde vørter: 23,0l
Mengde ferdig øl: 21,0l
Alkoholstyrke: 17,5%
Beregnet IBU: 75,0
Beregnet farge: 98 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
7 kg United Kingdom - Maris Otter Pale
2 kg United Kingdom - Munich
1 kg Flaked Barley
1 kg Flaked Oats
0.65 kg American - Roasted Barley
0.35 kg German - CaraMunich II
0.45 kg Belgian - Special B
0.25 kg German - Carafa II
0.30 kg American - Chocolate
0.25 kg United Kingdom - Pale Chocolate
0.7 kg DME light
0.65 kg demerarasukker
0.8 kg Muscovadosukker

[B]Humle og krydder[/B]
40 g	Target - Boil 60 min
60 g	Target - Boil 20
40 g	East Kent Goldings - Boil 5 min
40 g	East Kent Goldings - Whirlpool at 80 °C	20 min

[B]Andre ingredienser[/B]
WLN4100

[B]Meskeinformasjon[/B]
Dobbletmesket - 63 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007
Gjærmengde: 2 pk
Informasjon om gjæring:
Primærgjør var WLP007. Gjæret på 20 grader. Tilsatte enzym og Champagnegjær etter noen dager.

[B]Kommentarer[/B]
Etter gjæring ble ølet cold crashet. Deretter ble det tappet på fat.

I fatet ble det tilsatt 150 gram eiketerninger. Terningene hadde blitt brent i stekeovn først, og hadde ligget i snaue 9 måneder på Jack Daniels.

Totalt sto ølet i fatet i ca 9 måneder.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 11. november 2019
Flasket: 20. september 2020
Filtrert: Nei
Karbonering: F