Brygger: Dagfinn Aas Rustad Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13C Trelagret øl (basistype 9E Imperial stout) Ekstra ingredienser: Eiketerninger til lagring OG: 1,152 FG: 1,015 Mengde vørter: 23,0l Mengde ferdig øl: 21,0l Alkoholstyrke: 17,5% Beregnet IBU: 75,0 Beregnet farge: 98 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 7 kg United Kingdom - Maris Otter Pale 2 kg United Kingdom - Munich 1 kg Flaked Barley 1 kg Flaked Oats 0.65 kg American - Roasted Barley 0.35 kg German - CaraMunich II 0.45 kg Belgian - Special B 0.25 kg German - Carafa II 0.30 kg American - Chocolate 0.25 kg United Kingdom - Pale Chocolate 0.7 kg DME light 0.65 kg demerarasukker 0.8 kg Muscovadosukker [B]Humle og krydder[/B] 40 g Target - Boil 60 min 60 g Target - Boil 20 40 g East Kent Goldings - Boil 5 min 40 g East Kent Goldings - Whirlpool at 80 °C 20 min [B]Andre ingredienser[/B] WLN4100 [B]Meskeinformasjon[/B] Dobbletmesket - 63 grader [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP007 Gjærmengde: 2 pk Informasjon om gjæring: Primærgjør var WLP007. Gjæret på 20 grader. Tilsatte enzym og Champagnegjær etter noen dager. [B]Kommentarer[/B] Etter gjæring ble ølet cold crashet. Deretter ble det tappet på fat. I fatet ble det tilsatt 150 gram eiketerninger. Terningene hadde blitt brent i stekeovn først, og hadde ligget i snaue 9 måneder på Jack Daniels. Totalt sto ølet i fatet i ca 9 måneder. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 11. november 2019 Flasket: 20. september 2020 Filtrert: Nei Karbonering: F