Brygger: Einar Michelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 3E Klassisk norsk juleøl OG: 1067 FG: 1067 Mengde vørter: 50,0l Mengde ferdig øl: 50,0l Alkoholstyrke: 6,7% Beregnet IBU: 32,0 Beregnet farge: 42 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pilsner Malt 3 EBC 7000 g Munich Malt 20 EBC 5600 g Cara Crystal 120 EBC 2000 g Chocolate Malt 800 EBC 200 g Demerera Sugar 80 EBC 500 g Cane Sugar (light) 20 EBC 300 g [B]Humle og krydder[/B] Saaz 2.8 % 90 g 60 min Hallertauer Mittelfruh 5.0 % 50 g 60 min Saaz 2.8 % 95 g 10 min Hallertauer Mittelfruh 5.0 % 54 g 10 min East Kent Golding 5.8 % 54 g 10 min [B]Andre ingredienser[/B] 2 korker Lactol CaSO4 (skyllevann):2 gram CaSO4 (meskevann):5,5 gram CaCl2 (skyllevann):3 gram CaCl2 (meskevann):8,25 gram CaCO3 (kun mesk):5,5 gram NaHCO3 (kun mesk):11 gram [B]Meskeinformasjon[/B] 68 grader i minutter. Utmesk og skylling på 78 grader. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: SafLager W-34/70 Gjærmengde: 170 gram Informasjon om gjæring: Gjæret på 8 grader + diacetylrast [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 18. august 2019 Flasket: 8. september 2019 Filtrert: Nei Karbonering: N