Brygger: Einar Michelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 3E Klassisk norsk juleøl
OG: 1067
FG: 1067
Mengde vørter: 50,0l
Mengde ferdig øl: 50,0l
Alkoholstyrke: 6,7%
Beregnet IBU: 32,0
Beregnet farge: 42 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsner Malt	3	EBC	7000	g	
Munich Malt	20	EBC	5600	g	
Cara Crystal	120	EBC	2000	g	
Chocolate Malt	800	EBC	200	g	
Demerera Sugar	80	EBC	500	g	
Cane Sugar (light)	20	EBC	300	g

[B]Humle og krydder[/B]
Saaz	2.8	%	90	g	60	min	
Hallertauer Mittelfruh	5.0	%	50	g	60	min	
Saaz	2.8	%	95	g	10	min	
Hallertauer Mittelfruh	5.0	%	54	g	10	min	
East Kent Golding	5.8	%	54	g	10	min

[B]Andre ingredienser[/B]
2 korker Lactol
CaSO4 (skyllevann):2 gram
CaSO4 (meskevann):5,5 gram
CaCl2 (skyllevann):3 gram
CaCl2 (meskevann):8,25 gram
CaCO3 (kun mesk):5,5 gram
NaHCO3 (kun mesk):11 gram

[B]Meskeinformasjon[/B]
68 grader i minutter. Utmesk og skylling på 78 grader.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: SafLager W-34/70
Gjærmengde: 170 gram
Informasjon om gjæring:
Gjæret på 8 grader + diacetylrast

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 18. august 2019
Flasket: 8. september 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: N