Brygger: Ove Utland Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1100 FG: 1020 Mengde vørter: 20,0l Mengde ferdig øl: 16,0l Alkoholstyrke: 16,0% Beregnet IBU: 99,0 Beregnet farge: 95 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Maris otter 10,5 Munich. 2,5 Roasted barley 0,5 Black malt, Chocolatemalt, crystal malt, dark crystal, amber malt, brown malt, flaket havre [B]Humle og krydder[/B] Columbus 45 gr Bramling 100gr Crystal 70 gr. Eikechips lagret i wiskey [B]Andre ingredienser[/B] Tilsatt lactose kokt i vann på fat. [B]Meskeinformasjon[/B] Mesker 66 grader i 3 timer, pga tykk mesk. Minimalt med skylling Koker lenge for høy nok OG. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wlp 001;wlp 007 Gjærmengde: 2 liter slurry Informasjon om gjæring: Starter gjæring på 14 grader, tar ut vørter og koker inn candisukker 3 ganger under gjæringsforløp og kjøler og tilsetter tilbake. Total OG med sukker 1150. [B]Kommentarer[/B] Tilsatt nitrogen ved flasking, helles brått i glasset. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 5. november 2017 Flasket: 16. april 2018 Filtrert: Nei Karbonering: F