Brygger: Øyvind F. Tvedten
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 3B Bock
OG: 1070
FG: 1020
Mengde vørter: 50,0l
Mengde ferdig øl: 45,0l
Alkoholstyrke: 6,5%
Beregnet IBU: 25,0
Beregnet farge: 37 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
13,5 kg (86%) Best Munich Dark
1,5 kg (9,6 %) Best Pilsen Malt
0,4 kg (2.6 %) Best Caramel Munich
0,15 kg (1%) Carafa II Special

[B]Humle og krydder[/B]
48 g Magnum (60 min)
30 g Hallertauer Mittelfrüh (15 min)

[B]Andre ingredienser[/B]
Gjærnæring, 1 fellingstablett. 2 ss med oppløst  gelantin og sukker til karbonering  tilsatt før cold crash og flasking

[B]Meskeinformasjon[/B]
67 C i 60 min, 78 C 10 min (utmesk), skylling

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Saflager W34/70
Gjærmengde: 5 pk tørr + høstet
Informasjon om gjæring:
14 dager  10C, 7 dager 15 C

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 30. desember 2017
Flasket: 21. januar 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N