Brygger: Kim Are Kold Gabrielsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5D Altbier
OG: 1,046
FG: 1,009
Mengde vørter: 27,0l
Mengde ferdig øl: 25,0l
Alkoholstyrke: 5,2%
Beregnet IBU: 40,0
Beregnet farge: 25 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3.5 kg (65.3%) — BestMalz Pilsen Malt — Korn — 3.5 EBC
900 g (16.8%) — BestMalz Munich — Korn — 15 EBC
400 g (7.5%) — BestMalz Melanoidin — Korn — 70 EBC
300 g (5.6%) — BestMalz Munich Dark — Korn — 28 EBC
200 g (3.7%) — BestMalz Caramel Munich I — Korn — 90 EBC
60 g (1.1%) — Weyermann Carafa Special II — Korn — 1100 EBC

[B]Humle og krydder[/B]
19 g (27 IBU) — Merkur (Hallertauer Merkur) 13.9% — Kok — 60 min

40 g (11 IBU) — Saphir 4.5% — Kok — 20 min

40 g (3 IBU) — Saaz 3.9% — Kok — 5 min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Temperatur — 67 °C — 60 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Lallemand Köln
Gjærmengde: Slurry
Informasjon om gjæring:
Pitch — 14 °C — 2 dager
Primær — 15 °C — 5 dager
Diacetyl — 19 °C — 7 dager

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 29. desember 2021
Flasket: 15. januar 2022
Filtrert: Nei
Karbonering: N