Brygger: Sindre Olav Welle
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 1B Internasjonal lager
OG: 44
FG: 5
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 50,0l
Alkoholstyrke: 5,0%
Beregnet IBU: 12,0
Beregnet farge: 6 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsner Malt 5 EBC 5000 g
Precooked Rice 2 EBC 3000 g
Cara Pils 4 EBC 500 g
Acidulated Malt 5 EBC 400 g
Rice Hulls 0 EBC 200 g

[B]Humle og krydder[/B]
Saaz 2.9 % 50 g 90 min
East Kent Golding 6.5 % 30 g 90 min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
15l Meskevann, 15 l skyllevann. Topp opp gryte til preboil volum/BG.
3g CaCl 1g CaSO4 i meskevann og samme i skyllevann.

Mesk 65 grader 120 min, 78 grader 10 min.

90 min kok, NB! Første humle tilsettes kokekar ved start av skylling (FWH)
Tilsett Gjærnæring og Irish Moss siste 15 min.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Saflager W34/79
Gjærmengde: 3L Starter
Informasjon om gjæring:
0.5dl kompakt slurry i 3l starter 
10 dråper Brewers Clarex i gjæringskar
Topp opp gjæringskar til 32l med kaldt springvann
OG 1069 i gjæringskar
1 min O2

Gjæringsskjema:
10 dager primærgjæring på 14 grader.
4 dager diacetylrest på 18 grader.
4 dager coldcrash på 2 grader.
FG1008 og 8% alc i gjæringskar
6.8 l sukkerlake med 110 g sukker per 19 l fat gir to fat med 5.2 % alc

[B]Kommentarer[/B]
3kg tørr ris ble kokt først og så tilsatt mesk. Førte til kontinuerlig røring og svært vanskelig avrenning.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 15. august 2018
Flasket: 6. september 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N