Brygger: Sindre Olav Welle Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 1B Internasjonal lager OG: 44 FG: 5 Mengde vørter: 25,0l Mengde ferdig øl: 50,0l Alkoholstyrke: 5,0% Beregnet IBU: 12,0 Beregnet farge: 6 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pilsner Malt 5 EBC 5000 g Precooked Rice 2 EBC 3000 g Cara Pils 4 EBC 500 g Acidulated Malt 5 EBC 400 g Rice Hulls 0 EBC 200 g [B]Humle og krydder[/B] Saaz 2.9 % 50 g 90 min East Kent Golding 6.5 % 30 g 90 min [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] 15l Meskevann, 15 l skyllevann. Topp opp gryte til preboil volum/BG. 3g CaCl 1g CaSO4 i meskevann og samme i skyllevann. Mesk 65 grader 120 min, 78 grader 10 min. 90 min kok, NB! Første humle tilsettes kokekar ved start av skylling (FWH) Tilsett Gjærnæring og Irish Moss siste 15 min. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Saflager W34/79 Gjærmengde: 3L Starter Informasjon om gjæring: 0.5dl kompakt slurry i 3l starter 10 dråper Brewers Clarex i gjæringskar Topp opp gjæringskar til 32l med kaldt springvann OG 1069 i gjæringskar 1 min O2 Gjæringsskjema: 10 dager primærgjæring på 14 grader. 4 dager diacetylrest på 18 grader. 4 dager coldcrash på 2 grader. FG1008 og 8% alc i gjæringskar 6.8 l sukkerlake med 110 g sukker per 19 l fat gir to fat med 5.2 % alc [B]Kommentarer[/B] 3kg tørr ris ble kokt først og så tilsatt mesk. Førte til kontinuerlig røring og svært vanskelig avrenning. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 15. august 2018 Flasket: 6. september 2018 Filtrert: Nei Karbonering: N