Brygger: Einar Michelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 3E Klassisk norsk juleøl) Ekstra ingredienser: Røykmalt, vanilje, lakris, kanel og appelsin OG: 1070 FG: 1015 Mengde vørter: 50,0l Mengde ferdig øl: 50,0l Alkoholstyrke: 7,2% Beregnet IBU: 35,0 Beregnet farge: 42 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pilsner Malt 3 EBC 7000 g Munich Malt 20 EBC 5600 g Cara Munich II 120 EBC 2000 g Chocolate Malt 800 EBC 200 g Smoked Malt 6 EBC 100 g Demerera Sugar 80 EBC 500 g Cane Sugar (light) 20 EBC 300 g Smoked Malt = Stjørdalsmalt fra Roar Sandodden. Byttet ut Crystal med Cara Munich II. [B]Humle og krydder[/B] Saaz 2.8 % 120 g 60 min Hersbrucker 2.6 % 120 g 60 min Saaz 2.8 % 80 g 10 min Hersbrucker 2.6 % 80 g 10 min Bobek 3.3 % 80 g 10 min [B]Andre ingredienser[/B] Vannjustering: Bock To korker Lactol. CaSO4 (meskevann): 5,5 gram CaCl2 (meskevann): 8,25 gram CaCO3 (kun mesk): 5,5 gram NaHCO3 (kun mesk): 11 gram CaSO4 (skyllevann): 2 gram CaCl2 (skyllevann): 3 gram [B]Meskeinformasjon[/B] 50 liter meskevann Ca 25 liter skyllevann 68 degrees for 90 minutes. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP833 Gjærmengde: 4 + 8 l starter Informasjon om gjæring: 10 grader 5 dager, 13 grader 11 dager og resten på 20 grader. [B]Kommentarer[/B] Kok 90 min. Lager en «te» av tørket søt appelsinskall (62 gr.), lakrisrot (40 gr.), to vaniljestang og to kanelstang). Bruker teen, ca. 1 l., til å koke Demera, og deretter ta alt i gryten siste 10 min. 2. ts Irish Moss, kok siste 10 min 1 ts. WL gjærnæring, kok siste 5 min 2 rør Brewers Clarex = glutenfritt Flaskes med 6 gr. sukker pr. liter, og/eller kunstig karbonering på fat. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 19. oktober 2018 Flasket: 8. november 2018 Filtrert: Nei Karbonering: N