Brygger: Einar Michelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 3E Klassisk norsk juleøl)
Ekstra ingredienser: Røykmalt, vanilje, lakris, kanel og appelsin
OG: 1070
FG: 1015
Mengde vørter: 50,0l
Mengde ferdig øl: 50,0l
Alkoholstyrke: 7,2%
Beregnet IBU: 35,0
Beregnet farge: 42 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsner Malt	3	EBC	7000	g	
Munich Malt	20	EBC	5600	g	
Cara Munich II	120	EBC	2000	g	
Chocolate Malt	800	EBC	200	g	
Smoked Malt	6	EBC	100	g	
Demerera Sugar	80	EBC	500	g	
Cane Sugar (light)	20	EBC	300	g

Smoked Malt = Stjørdalsmalt fra Roar Sandodden. Byttet ut Crystal med Cara Munich II.

[B]Humle og krydder[/B]
Saaz	2.8	%	120	g	60	min	
Hersbrucker	2.6	%	120	g	60	min	
Saaz	2.8	%	80	g	10	min	
Hersbrucker	2.6	%	80	g	10	min	
Bobek	3.3	%	80	g	10	min

[B]Andre ingredienser[/B]
Vannjustering: Bock
To korker Lactol.
CaSO4 (meskevann): 5,5 gram
CaCl2 (meskevann): 8,25 gram
CaCO3 (kun mesk): 5,5 gram
NaHCO3 (kun mesk): 11 gram

CaSO4 (skyllevann): 2 gram
CaCl2 (skyllevann): 3 gram

[B]Meskeinformasjon[/B]
50 liter meskevann
Ca 25 liter skyllevann

68 degrees for 90 minutes.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP833
Gjærmengde: 4 + 8 l starter
Informasjon om gjæring:
10 grader 5 dager, 13 grader 11 dager og resten på 20 grader.

[B]Kommentarer[/B]
Kok 90 min.
Lager en «te» av tørket søt appelsinskall (62 gr.), lakrisrot (40 gr.), to vaniljestang og to kanelstang). Bruker teen, ca. 1 l., til å koke Demera, og deretter ta alt i gryten siste 10 min.

2. ts Irish Moss, kok siste 10 min
1 ts. WL gjærnæring, kok siste 5 min
2 rør Brewers Clarex = glutenfritt
Flaskes med 6 gr. sukker pr. liter, og/eller kunstig karbonering på fat.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 19. oktober 2018
Flasket: 8. november 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N