Brygger: Sigurd Hannaas
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 1D Tysk pilsner
OG: 1,047
FG: 1,011
Mengde vørter: 22,0l
Mengde ferdig øl: 18,0l
Alkoholstyrke: 4,7%
Beregnet IBU: 37,0
Beregnet farge: 7,1 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4,20 kg Pilsner (Ireks) (3,5 EBC)
0,20 kg Acid (Sour) Malt (Ireks) (3,5 EBC)
0,10 kg Mela Red Alder / Red X (Ireks) (45,0 EBC)

[B]Humle og krydder[/B]
25,00 g Hallertau Magnum 2017 [10,20 %] boil 90 min - 31,6 IBUs
20,00 g Hallertauer Mittelfrueh 2017 [4,00 %] boil 15 min - 4,6 IBUs
20,00 g Hallertauer Mittelfrueh 2017 [4,00 %] boil 1 min - 0,4 IBUs

[B]Andre ingredienser[/B]
0,50 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins)
0,50 tsp Yeast Nutrient - Wyeast (Boil 15,0 mins)

[B]Meskeinformasjon[/B]
18,00 L Skyllevann
15,00 L Meskevann
0,1 g/L gips (mesk+skyll)
0,1 g/L kalsiumklorid (mesk+skyll)
0,08 g/L epsom salt (mesk+skyll)
0,05 ml/L melkesyre 80 % (kun skyllevann)

Name                    Description                             Step Temperat Step Time     
Betaamylase             Add 15,00 L of water at 67,0 C          62,0 C        20 min        
Alfaamylase             Heat to 70,0 C over 15 min              70,0 C        20 min        
Utmesk                  Heat to 77,0 C over 10 min              77,0 C        5 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP830
Gjærmengde: 430 mrd. celler
Informasjon om gjæring:
holdt på 11,0 C til SG=1,024
rampet til 19,0 C over 38 timer
holdt på 19,0 C i 7 døgn
rampet til 0,0 C over tre døgn
holdt på 0,0 i noen dager før tapping

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 17. februar 2019
Flasket: 8. mars 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: F