Brygger: Sigurd Hannaas Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 1D Tysk pilsner OG: 1,047 FG: 1,011 Mengde vørter: 22,0l Mengde ferdig øl: 18,0l Alkoholstyrke: 4,7% Beregnet IBU: 37,0 Beregnet farge: 7,1 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4,20 kg Pilsner (Ireks) (3,5 EBC) 0,20 kg Acid (Sour) Malt (Ireks) (3,5 EBC) 0,10 kg Mela Red Alder / Red X (Ireks) (45,0 EBC) [B]Humle og krydder[/B] 25,00 g Hallertau Magnum 2017 [10,20 %] boil 90 min - 31,6 IBUs 20,00 g Hallertauer Mittelfrueh 2017 [4,00 %] boil 15 min - 4,6 IBUs 20,00 g Hallertauer Mittelfrueh 2017 [4,00 %] boil 1 min - 0,4 IBUs [B]Andre ingredienser[/B] 0,50 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins) 0,50 tsp Yeast Nutrient - Wyeast (Boil 15,0 mins) [B]Meskeinformasjon[/B] 18,00 L Skyllevann 15,00 L Meskevann 0,1 g/L gips (mesk+skyll) 0,1 g/L kalsiumklorid (mesk+skyll) 0,08 g/L epsom salt (mesk+skyll) 0,05 ml/L melkesyre 80 % (kun skyllevann) Name Description Step Temperat Step Time Betaamylase Add 15,00 L of water at 67,0 C 62,0 C 20 min Alfaamylase Heat to 70,0 C over 15 min 70,0 C 20 min Utmesk Heat to 77,0 C over 10 min 77,0 C 5 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP830 Gjærmengde: 430 mrd. celler Informasjon om gjæring: holdt på 11,0 C til SG=1,024 rampet til 19,0 C over 38 timer holdt på 19,0 C i 7 døgn rampet til 0,0 C over tre døgn holdt på 0,0 i noen dager før tapping [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 17. februar 2019 Flasket: 8. mars 2019 Filtrert: Nei Karbonering: F