Brygger: Bjarne Ringstad Olsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 9E Imperial stout) Ekstra ingredienser: Lønnesirup, kandissukker, vaniljestang, kakao, sjokolade, kaffe, bourbon OG: 1104 FG: 1018 Mengde vørter: 27,0l Mengde ferdig øl: 25,0l Alkoholstyrke: 11,7% Beregnet IBU: 49,0 Beregnet farge: 141 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Maris Otter Pale Malt, Rugmalt, Krystallmalt, Røstet bygg, Carafa Special I, Havregryn, røstede havregryn, Carafa Special III, Lønnesirup, Kandissukker. [B]Humle og krydder[/B] Nugget og Willamette Vaniljestang [B]Andre ingredienser[/B] Bourbon (Jim Beam Double Barrel) Kakaobønner Sjokolade Kaldtrekt Kaffe Eikechips, medium toast [B]Meskeinformasjon[/B] 68 grader 90 min 77 grader 10 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP007 og WLP500 Gjærmengde: Se under Informasjon om gjæring: To stk to-trinns startere med WLP007 på 20 grader greide ikke å dra i gang denne, så etter 13 dager (og total utgjæring på 0.008 SG), ble en god slump med slurry av WLP500 slengt oppi, temp økt til 22. Da ble det fart på sakene. Satte ned temp til 20 etter 10 dager, lot stå i 15 dager til, så overført til sekundær, etter kaldkræsj i fire dager. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 25. februar 2018 Flasket: 7. juni 2018 Filtrert: Nei Karbonering: F