Brygger: Bjarne Ringstad Olsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser: Lønnesirup, kandissukker, vaniljestang, kakao, sjokolade, kaffe, bourbon
OG: 1104
FG: 1018
Mengde vørter: 27,0l
Mengde ferdig øl: 25,0l
Alkoholstyrke: 11,7%
Beregnet IBU: 49,0
Beregnet farge: 141 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Maris Otter Pale Malt, Rugmalt, Krystallmalt, Røstet bygg, Carafa Special I, Havregryn, røstede havregryn, Carafa Special III, Lønnesirup, Kandissukker.

[B]Humle og krydder[/B]
Nugget og Willamette
Vaniljestang

[B]Andre ingredienser[/B]
Bourbon (Jim Beam Double Barrel)
Kakaobønner
Sjokolade
Kaldtrekt Kaffe
Eikechips, medium toast

[B]Meskeinformasjon[/B]
68 grader 90 min
77 grader 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007 og WLP500
Gjærmengde: Se under
Informasjon om gjæring:
To stk to-trinns startere med WLP007 på 20 grader greide ikke å dra i gang denne, så etter 13 dager (og total utgjæring på 0.008 SG), ble en god slump med slurry av WLP500 slengt oppi, temp økt til 22. Da ble det fart på sakene. Satte ned temp til 20 etter 10 dager, lot stå i 15 dager til, så overført til sekundær, etter kaldkræsj i fire dager.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 25. februar 2018
Flasket: 7. juni 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: F