Brygger: Svein Iversbakken
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4E Amerikansk pale ale
OG: 1,054
FG: 1,011
Mengde vørter: 51,0l
Mengde ferdig øl: 45,0l
Alkoholstyrke: 5,6%
Beregnet IBU: 32,0
Beregnet farge: 14 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
8.6kg Pale Ale malt 8.5 EBC
2 kg Vienna 5.5 EBC
0.4 kg Pale Crystal malt 75 EBC

[B]Humle og krydder[/B]
30g Amarillo 9.2% 20 min
25g Centennial 8.5% 20 min
45g Amarillo 9.2% 10 min
45g Centennial 8.5% 10 min
45g Amarillo 9.2% 1 min
45g Centennial 8.5% 1 min
60g Citra 11.6% Tørrhumle 7 dager

[B]Andre ingredienser[/B]
1 tabl Whirlfloc 15 min
1 ts gjærnæring 15 min
15 dråper Brewers Clarex

CaCl2 - 3.75 g mash + 2.65g sparge
MgSO4 - 7.39g mash + 5.21g sparge
CaSO4 - 16.01g mash+ 11.29g sparge
Lactic acid - 1.32ml sparge

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesker 68 grader i 60 min
78 grader i 5 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP001
Gjærmengde: 448 Billion
Informasjon om gjæring:
Starter 2 pk i 2.5 liter 
448 Billion celler

Gjæret 14 dager på 18 grader.
CC 2 dager før tapping
Trub tappet etter 1 dag
Gjær høstet dag 6

[B]Kommentarer[/B]
Merknad til flasketapping :
Karbonert på fat 2/2-2019 og lagret til 17/3 før tapping på flaske.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 19. januar 2019
Flasket: 17. mars 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: F