Brygger: Petter Buhagen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1092
FG: 1012
Mengde vørter: 23,0l
Mengde ferdig øl: 21,0l
Alkoholstyrke: 10,8%
Beregnet IBU: 30,0
Beregnet farge: 58 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Malt:
4000g Pilsnermalt
1300g Munich Malt 1
400g Aroma Malt
400g CaraMunich
400g Special B
250g Melanoidin Malt

Maltekstrakt:
2000g Lys Spraymalt
500g Hvete Spraymalt

Candisukker:
16oz Candi Syrup D-180

[B]Humle og krydder[/B]
25g Northern Brewer, 9,3%, 60 min kok, 30,3 IBU.

[B]Andre ingredienser[/B]
1 tablett Whirlfloc, 15 min kok
1 ts gjærnæring 15 min kok

[B]Meskeinformasjon[/B]
21,8 liter vann, 66°C i 1 time. 78°C i 10 min. Skylte med 11,5 liter vann på 78°C.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP545
Gjærmengde: 2pk, 1,8 l starter
Informasjon om gjæring:
20°C i 2 dager
21°C i 2 dager
22°C i 13 dager

[B]Kommentarer[/B]
Medbrygger: Anders Valde

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 10. mars 2018
Flasket: 27. mars 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N