Brygger: Petter Buhagen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 11B Mørk sterk belgisk ale OG: 1092 FG: 1012 Mengde vørter: 23,0l Mengde ferdig øl: 21,0l Alkoholstyrke: 10,8% Beregnet IBU: 30,0 Beregnet farge: 58 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Malt: 4000g Pilsnermalt 1300g Munich Malt 1 400g Aroma Malt 400g CaraMunich 400g Special B 250g Melanoidin Malt Maltekstrakt: 2000g Lys Spraymalt 500g Hvete Spraymalt Candisukker: 16oz Candi Syrup D-180 [B]Humle og krydder[/B] 25g Northern Brewer, 9,3%, 60 min kok, 30,3 IBU. [B]Andre ingredienser[/B] 1 tablett Whirlfloc, 15 min kok 1 ts gjærnæring 15 min kok [B]Meskeinformasjon[/B] 21,8 liter vann, 66°C i 1 time. 78°C i 10 min. Skylte med 11,5 liter vann på 78°C. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP545 Gjærmengde: 2pk, 1,8 l starter Informasjon om gjæring: 20°C i 2 dager 21°C i 2 dager 22°C i 13 dager [B]Kommentarer[/B] Medbrygger: Anders Valde [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 10. mars 2018 Flasket: 27. mars 2018 Filtrert: Nei Karbonering: N