Brygger: Trond Rasmussen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 3C Doppelbock
OG: 1082
FG: 1023
Mengde vørter: 12,0l
Mengde ferdig øl: 11,0l
Alkoholstyrke: 7,74%
Beregnet IBU: 28,0
Beregnet farge: 36 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
1.45 Kg Pilsnermalt 3.9 ebc
3.95 Kg Munich malt 17.7 ebc
0.44 Kg Munich 2 110 ebc

[B]Humle og krydder[/B]
11.7 gram Magnum kok i 60 minutter
20.4 gram Hallertau Mittelfrue kok i 15 minutter

[B]Andre ingredienser[/B]
Vannjustering:
Meskevann 1.3 gram CaS04, 2.7 gram CaCl2, 1.8 gram CaC03, 3.6 gram NaHC03

Skyllevann 0.4 gram CaS04, 0.6 gram CaCl2

[B]Meskeinformasjon[/B]
Dobbeldekoksjon.
Innmesk på 50 grader i 10 minutter
Tar ut 2.5 liter tykk mesk og varmer til 70 grader-holder i 15 minutter før varming til kok og koker i 15 minutter. -Tilbakeføring til mesk. Stabiliserer mesketemperatur på 70 grader og holder i 20 minutter. Tar ut 2.5 liter mesk og koker i 15 minutter.-Tilbakefører til meskekjel og stabiliserer temperaturen på 78 grader. Holder i 10 minutter og starter skylling.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: 34/70 generasjon 3
Gjærmengde: 500 milliarder
Informasjon om gjæring:
Gjæres på 9 grader i 20 dager. Så opp til 13 grader i 4 dager før den kjøles ned til 2 grader i 3 uker

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 25. oktober 2017
Flasket: 7. desember 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: F