Brygger: Trond Rasmussen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 3C Doppelbock OG: 1082 FG: 1023 Mengde vørter: 12,0l Mengde ferdig øl: 11,0l Alkoholstyrke: 7,74% Beregnet IBU: 28,0 Beregnet farge: 36 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 1.45 Kg Pilsnermalt 3.9 ebc 3.95 Kg Munich malt 17.7 ebc 0.44 Kg Munich 2 110 ebc [B]Humle og krydder[/B] 11.7 gram Magnum kok i 60 minutter 20.4 gram Hallertau Mittelfrue kok i 15 minutter [B]Andre ingredienser[/B] Vannjustering: Meskevann 1.3 gram CaS04, 2.7 gram CaCl2, 1.8 gram CaC03, 3.6 gram NaHC03 Skyllevann 0.4 gram CaS04, 0.6 gram CaCl2 [B]Meskeinformasjon[/B] Dobbeldekoksjon. Innmesk på 50 grader i 10 minutter Tar ut 2.5 liter tykk mesk og varmer til 70 grader-holder i 15 minutter før varming til kok og koker i 15 minutter. -Tilbakeføring til mesk. Stabiliserer mesketemperatur på 70 grader og holder i 20 minutter. Tar ut 2.5 liter mesk og koker i 15 minutter.-Tilbakefører til meskekjel og stabiliserer temperaturen på 78 grader. Holder i 10 minutter og starter skylling. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: 34/70 generasjon 3 Gjærmengde: 500 milliarder Informasjon om gjæring: Gjæres på 9 grader i 20 dager. Så opp til 13 grader i 4 dager før den kjøles ned til 2 grader i 3 uker [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 25. oktober 2017 Flasket: 7. desember 2017 Filtrert: Nei Karbonering: F