Brygger: Erik Aukland
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1100
FG: 1024
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 18,0l
Alkoholstyrke: 10,0%
Beregnet IBU: 25,0
Beregnet farge: 37 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Mash 1:
100% Pale malt

Mash 2: 
83% Pale malt
8% Syrup 
6% Caramel malt
3% Chocolate

[B]Humle og krydder[/B]
50g East Kent Golding @ 60 min
10g Cascade @ 20 min
15g Saaz @ 0 min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
60 min @ 66 deg

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast 1214
Gjærmengde: 2 pks
Informasjon om gjæring:
5 days @ 18 deg
15 days @ 20 deg
5 days @ 24 deg

[B]Kommentarer[/B]
Maillard process at start of boil

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 1. april 2019
Flasket: 1. mai 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: F