Brygger: Christian Melgaard
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1,095
FG: 1,010
Mengde vørter: 47,0l
Mengde ferdig øl: 42,0l
Alkoholstyrke: 11,2%
Beregnet IBU: 34,0
Beregnet farge: 66 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
8 kg (47.2%) — BestMalz Pilsen Malt — Grain — 3.5 EBC
6.5 kg (38.4%) — BestMalz Pale Ale — Grain — 6 EBC
200 g (1.2%) — Crisp Chocolate — Grain — 1240 EBC

2.25 kg (13.3%) — Candi Syrup Candi Syrup, D-180 — Sugar — 355 EBC — Primary

[B]Humle og krydder[/B]
43 g (22 IBU) — Northern Brewer 8.5% — Boil — 60 min

60 g (9 IBU) — Hallertauer Mittelfrueh 4% — Boil — 30 min

55 g (6 IBU) — Fuggle 4.5% — Boil — 15 min

[B]Andre ingredienser[/B]
1.55 g — Calcium Chloride (CaCl2) — Mash

3.09 g — Gypsum (CaSO4) — Mash

0.15 g — Calcium Chloride (CaCl2) — Sparge

0.31 g — Gypsum (CaSO4) — Sparge

1 items — Whirlfloc — Boil — 15 min

1 tsp — Yeast Nutrients — Boil — 15 min

[B]Meskeinformasjon[/B]
Temperature — 65 °C — 180 min

Mash Out — 77 °C — 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: 8 pkg — Fermentis BE
Gjærmengde: 8 pk
Informasjon om gjæring:
Primary — 17 °C — 1 days

Primary — 22 °C — 21 days

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 17. april 2019
Flasket: 8. mai 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: N