Brygger: Christian Melgaard Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 11B Mørk sterk belgisk ale OG: 1,095 FG: 1,010 Mengde vørter: 47,0l Mengde ferdig øl: 42,0l Alkoholstyrke: 11,2% Beregnet IBU: 34,0 Beregnet farge: 66 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 8 kg (47.2%) — BestMalz Pilsen Malt — Grain — 3.5 EBC 6.5 kg (38.4%) — BestMalz Pale Ale — Grain — 6 EBC 200 g (1.2%) — Crisp Chocolate — Grain — 1240 EBC 2.25 kg (13.3%) — Candi Syrup Candi Syrup, D-180 — Sugar — 355 EBC — Primary [B]Humle og krydder[/B] 43 g (22 IBU) — Northern Brewer 8.5% — Boil — 60 min 60 g (9 IBU) — Hallertauer Mittelfrueh 4% — Boil — 30 min 55 g (6 IBU) — Fuggle 4.5% — Boil — 15 min [B]Andre ingredienser[/B] 1.55 g — Calcium Chloride (CaCl2) — Mash 3.09 g — Gypsum (CaSO4) — Mash 0.15 g — Calcium Chloride (CaCl2) — Sparge 0.31 g — Gypsum (CaSO4) — Sparge 1 items — Whirlfloc — Boil — 15 min 1 tsp — Yeast Nutrients — Boil — 15 min [B]Meskeinformasjon[/B] Temperature — 65 °C — 180 min Mash Out — 77 °C — 10 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: 8 pkg — Fermentis BE Gjærmengde: 8 pk Informasjon om gjæring: Primary — 17 °C — 1 days Primary — 22 °C — 21 days [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 17. april 2019 Flasket: 8. mai 2019 Filtrert: Nei Karbonering: N