Brygger: Sindre Olav Welle Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 3A Helles bock/maibock OG: 73 FG: 18 Mengde vørter: 22,0l Mengde ferdig øl: 20,0l Alkoholstyrke: 7,0% Beregnet IBU: 29,0 Beregnet farge: 17 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pilsner Malt 3 EBC 4500 g Munich Malt 20 EBC 2500 g [B]Humle og krydder[/B] East Kent Golding 6.5 % 30 g 60 min Saaz 3.9 % 20 g 60 min [B]Andre ingredienser[/B] Calcium Chloride 4.00 g Mash water 3g i 18l meskevann 1g i 12l skyllevann Yeast nutrient 1.00 g End of boil Irish moss 1.00 g End of boil [B]Meskeinformasjon[/B] Mash step 69 °C 60 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Saflager W34/70 Gjærmengde: 2,5L Starter Informasjon om gjæring: Fermentation SafLager W-34/70 12 °C 5 days Fermentation No yeast added 18 °C 15 days 2.5l av 3l starter med 2 pk 34/70 igangsatt samme morgen. Tilsatt uten dekantering. 2 min med O2 i gjæringskar. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 15. juni 2018 Flasket: 6. juli 2018 Filtrert: Nei Karbonering: N