Brygger: Sindre Olav Welle
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 3A Helles bock/maibock
OG: 73
FG: 18
Mengde vørter: 22,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 7,0%
Beregnet IBU: 29,0
Beregnet farge: 17 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsner Malt 3 EBC 4500 g
Munich Malt 20 EBC 2500 g

[B]Humle og krydder[/B]
East Kent Golding 6.5 % 30 g 60 min
Saaz 3.9 % 20 g 60 min

[B]Andre ingredienser[/B]
Calcium Chloride 4.00 g Mash water 3g i 18l meskevann 1g i 12l
skyllevann
Yeast nutrient 1.00 g End of boil
Irish moss 1.00 g End of boil

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mash step 69 °C 60 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Saflager W34/70
Gjærmengde: 2,5L Starter
Informasjon om gjæring:
Fermentation SafLager W-34/70 12 °C 5 days
Fermentation No yeast added 18 °C 15 days
2.5l av 3l starter med 2 pk 34/70 igangsatt samme morgen. Tilsatt uten dekantering. 2 min med O2 i
gjæringskar.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 15. juni 2018
Flasket: 6. juli 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N