Brygger: Peter Marius Olsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1,121 FG: 1,033 Mengde vørter: 23,0l Mengde ferdig øl: 19,0l Alkoholstyrke: 13,3% Beregnet IBU: 55,0 Beregnet farge: 113 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 8.68 kg — Thomas Fawcett Pale Malt, Maris Otter — Grain — 5.9 EBC 760 g — Oats, Flaked — Grain — 2 EBC 550 g — Thomas Fawcett Chocolate Malt — Grain — 1000 EBC 410 g — Roasted Barley — Grain — 590 EBC 310 g — Weyermann - Carafa II — Grain — 835 EBC 270 g — Briess Briess - Caramel Malt 40L — Grain — 79 EBC 270 g — Briess - Caramel Malt 60L — Grain — 118 EBC 500 g — Briess DME - Pilsen Light — Dry Extract — 3.9 EBC 500 g — Milk Sugar (Lactose) — Sugar — 0 EBC [B]Humle og krydder[/B] 40 g — Columbus/Tomahawk/Zeus (CTZ) 15.5% — Boil — 60 min 50 g — Fuggles 4.5% — Boil — 30 min 50 g — Fuggles 4.5% — Boil — 0 min [B]Andre ingredienser[/B] 1 items — Whirlfloc — Boil — 15 min 1 items — Yeast Nutrient — Primary 100 ml — Rum — Secondary 1 items — Vanilla Beans — Secondary [B]Meskeinformasjon[/B] Dobbelmesket. Basemalt 69 grader 60 min, spesialmalt 69 grader 60 min pluss 75 grader 10 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: wlp007 og wlp001 Gjærmengde: 6 pk + 3 L starter Informasjon om gjæring: 20 grader 14 dager [B]Kommentarer[/B] Tilsatt vaniljestang trukket i rom (Ron Zacapa) etter en uke [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 12. desember 2018 Flasket: 15. januar 2019 Filtrert: Nei Karbonering: F