Brygger: Morten Wenæs
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1,113
FG: 1,020
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 21,0l
Alkoholstyrke: 13,7%
Beregnet IBU: 100,8
Beregnet farge: 109,1 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett) - 5,9 EBC - 8 kg
Flaked Barley - 3,9 EBC - 2 kg
Faked havre - 0,45 kg
Faked havre - 0,35 kg
Carafa Special III (Weyermann) - 1400 EBC - 0,3 kg
Carafa Special III (Weyermann) - 1400 EBC - 0,3 kg
Aroma malt - 150 EBC - 0,2 kg
Caramünich III (weyermann) - 139,9 EBC - 0,2 kg
Black Malt (Thomas Fawcett) - 1300 EBC - 0,1 kg
Peated - 0,1 kg
Crystal malt 60L - ´(T. Fawcett) - 118 EBC - 0,1 kg

[B]Humle og krydder[/B]
Target 8,2% 150g	90 min
Fuggles 5,9%	25g	15 min
Fuggles 5,9%	25g	5 min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
64°C i 90 min
76°C i 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale 04
Gjærmengde: 1116 milliarder cell
Informasjon om gjæring:
18 grader C til ferdig

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 9. april 2019
Flasket: 18. april 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: F