Klasse
9E Imperial stout
Brygget
9. januar 2014
Flasket
24. januar 2014
Alkoholstyrke
7,8%
Farve (EBC)
88,3
OG/FG
1,075 / 1,016
Bitterhet (IBU)
53,1 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
33,0l
Mengde ferdig øl
26,0l
Gjærbare ingredienser

5,5 kg Maris Otter, Pale Malt
1,0 kg Flaked Oats
1,0 kg Flaked Wheat
0,9 kg Caramel/Crystal malt (160 EBC)
0,5 kg Chocolate Malt
0,5 kg Roasted Barley
0,4 kg Munich Malt (20 EBC)

Humle og krydder

35,00 g Nugget 60 min
35,00 g Chinook 15 min

Andre ingredienser

10,00 g Irish Moss (10 min)

Meskeinformasjon

27 L vann, 73 grader. Tilsett maltkorn. Temperaturen ble så holdt stabil i 90 min på 65,5 grader.
Fly sparge så med 18 L vann på 75,6 grader

Gjærtype

Safale US-05

Gjærmengde

2 poser tørrgjær

Informasjon om gjæring

2 uker i samme gjæringsdunk.

Kommentarer


[BBcode]