Klasse
10B Lys sterk belgisk ale
Brygget
18. desember 2018
Flasket
8. januar 2017
Alkoholstyrke
10,2%
Farve (EBC)
8
OG/FG
1,087 / 1,010
Bitterhet (IBU)
32,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
20,0l
Mengde ferdig øl
17,5l
Gjærbare ingredienser

6 kg pilsener malt
1,20 kg vanlig sukker

Humle og krydder

30g Aurura (11,9%) @ 60 min
30g Tettnang (1,7%) @ 10 min

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

60 min @ 66C

Gjærtype

Topphøstet Wy3787

Gjærmengde

1 dl ca?

Informasjon om gjæring

Romtemperatur.

Kommentarer

Bruker topphøstet gjær fra en quadrupel brygget rett før. Tilpasset vann etter Gahrs tabell inne på norbrygg forumet. Skulle bruke CaSO4 men tok feil og brukte CaCO3 i stedet. Synes resultatet ble veldig bra.


[BBcode]