Klasse
13A Frukt/grønnsaksøl (basistype 6C Imperial IPA)
Ekstra ingredienser
Ananas, Nelson Sauvin, brett. og eik
Brygget
11. juni 2013
Flasket
25. august 2013
Alkoholstyrke
9,2%
Farve (EBC)
19
OG/FG
1,074 / 1,004
Bitterhet (IBU)
67,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
27,0l
Mengde ferdig øl
23,0l
Gjærbare ingredienser

7200 g Pilsner Malt (3 EBC)
900 g Crystal malt (120 EBC)
1000 g Demerara sukker (kokes 20 min)

Humle og krydder

-60 min:
25 g Nelson Sauvin (13 %)

-30 min:
30 g Nelson Sauvin (13 %)

-15 min:
30 g Nelson Sauvin (13 %)

-5 min:
35 g Nelson Sauvin (13 %)

Tørrhumling (60 dager):
80 g Nelson Sauvin (13 %)

Andre ingredienser

-15 min:
1 tsk. gjærnæring
1 stk Whirlfloc

1 liter ananasjuice (ikke fra konsentrat) tilsatt ved innmesk.
500 g fersk ananas i biter (tilsatt gjæringskaret, var med der i 60 dager).

Meskeinformasjon

Infusjonsmesking: 45 min @ 65 C.
Partiskylling @ 78 grader.

Gjærtype

WLP001, 715 og 644

Gjærmengde

HHV 1, 1 og 2 rør

Informasjon om gjæring

Primærgjæring med WLP001 og 715: 12 dager @ 20 C.
Stukket av gjæren og tilsatt WLP644, humle og ananas: 60 dager @ 20 C.

Kommentarer


[BBcode]