Klasse
8D Porter
Brygget
17. februar 2013
Flasket
27. februar 2013
Alkoholstyrke
5,5%
Farve (EBC)
80
OG/FG
1061 / 1020
Bitterhet (IBU)
34,2 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
29,0l
Mengde ferdig øl
18,0l
Gjærbare ingredienser

3700 g Marris Otter
680 g flaket havre
400 g sjokolade malt 1000 EBC
300 g crystal malt 157,6 EBC
300 g Melanoiden malt 39,4 EBC
150 g Black patent malt6 985 EBC

Humle og krydder

21 g Northern Brewer - boil 60 min
30 g Willamette - boil 20 min

28 g kakao pulver 80% - boil 15 min

Andre ingredienser

Irish moss

Meskeinformasjon

mesk på 67 grader i 60 min, deretter 73 grader i 15 min

Gjærtype

London ESB Ale

Gjærmengde

1 pkg, gjærstarter 1,5 l

Informasjon om gjæring

ca 20 grader i 10 dager

Kommentarer


[BBcode]