Klasse
13C Trelagret øl (basistype 9A Engelsk barley wine)
Ekstra ingredienser
Brygget
30. april 2012
Flasket
31. mai 2012
Alkoholstyrke
8,5%
Farve (EBC)
47
OG/FG
1092 / 1028
Bitterhet (IBU)
70,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
22,5l
Mengde ferdig øl
22,0l
Gjærbare ingredienser

5000 gram Maris Otter
5000 gram Vienna malt
500 gram Caramalt 20L
500 gram Caramunich 120L
500 gram Smoked Malt
500 gram Special-B
300 gram Chit malt
50 gram Black malt
10 gram Roasted Barley

Humle og krydder

50 gram Magnum 14% 60 min
60 gram North Down 8,5% 20 min
40 gram Northern Brewer 8,5% 10 min
30 gram Chinook 13% 0 min

Andre ingredienser

1ts irish moss
1ts gjærnæring
1kpsl servomyces

Meskeinformasjon

1t@ 67grC

Gjærtype

WLP007

Gjærmengde

400 bill celler

Informasjon om gjæring

Gjæret to uker ved 20 grader
Deretter tilsatt 58 gram French oak chips i sekundær med 10L av ølet. Tappet på flasker etter ti dager.

Kommentarer

Naturlig karbonert til volco2: 2,3


[BBcode]