Klasse
2F Schwarzbier
Brygget
29. desember 2013
Flasket
8. februar 2014
Alkoholstyrke
5,38%
Farve (EBC)
55,3
OG/FG
1,045 / 1,011
Bitterhet (IBU)
30,0 (R)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
20,0l
Mengde ferdig øl
18,0l
Gjærbare ingredienser

37.35% (2kg) Pilsner German (3.9 EBC)
51.89% (2.75kg) Muhich Malt (17.7 EBC)
3.77% (0.2kg) Caramel/Crystal Malt -40L (78.8 EBC)
4.72% (0.25kg) Carafa III (1034.3 EBC)
0.94% (0.05kg) Chocolate Malt (689.5 EBC)
0.94% (0.05kg) Roasted Barley (591.0 EBC)

Humle og krydder

40g Hallertauer [4.80 %] - Boil 60.0 min
14g Hallertauer [4.80 %] - Boil 20.0 min
14g Hallertauer [4.80 %] - Boil 0.0 min
1 cone of home-grown traditional Buskerud hops [4.7%] - Boil 0.0 min

Andre ingredienser

Yeast Nutrient (Boil 10.0 mins)
Irish Moss (Boil 10.0 mins)

Meskeinformasjon

68 C @ 90 min
Quadruple decoction 2l per decoct, of 15min boil.

Gjærtype

Saflager S-23

Gjærmengde

16.5 g

Informasjon om gjæring

10-12 C ~ 6 weeks

Kommentarer


[BBcode]