Klasse
13C Trelagret øl (basistype 11A Belgisk dubbel/Bruin)
Ekstra ingredienser
Brygget
18. november 2012
Flasket
5. januar 2013
Alkoholstyrke
7,1%
Farve (EBC)
54
OG/FG
1070 / 1016
Bitterhet (IBU)
21,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
20,0l
Mengde ferdig øl
18,5l
Gjærbare ingredienser

3000 gram Bestmalz pilsner malt
2000 gram Bestmalz pale malt
500 gram Bestmalz Munchen malt
400 gram Weyermann Bisciut malt
365 gram Weyermann Special B malt
35 gram Weyermann Carafa III malt
500 gram Mørk candy sirup (kokte 60 minutter)

Humle og krydder

20 gram Perle pellets 9.0% 60 minutter
22 gram Saaz pellets 3.5% 15 minutter
Skall av en appelsin 2 minutter
8 gram korianderfrø 2 minutter

Andre ingredienser

1/2 tablett protafloc 15 minutter
1/2 teskje White labs yeast nutrient 15 minutter
10 gram Eikespon i sekundærgjæringskar.

Meskeinformasjon

90 minutter ved 66 grader.

Gjærtype

White labs WLP530

Gjærmengde

1 rør i 1 liter starter

Informasjon om gjæring

20-22 grader i 14 dager
12-14 grader i 4 uker

Kommentarer


[BBcode]