Klasse
13C Trelagret øl (basistype 9A Engelsk barley wine)
Ekstra ingredienser
30 g blend (50/50) av amerikansk og fransk eik, heavy toast, trekt i Maker's Mark bourbon i 14 dager, så tilsatt ved fating.
Brygget
18. februar 2016
Flasket
11. mars 2016
Alkoholstyrke
14,4%
Farve (EBC)
40
OG/FG
1,122 / 1,029
Bitterhet (IBU)
76,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
21,0l
Mengde ferdig øl
19,0l
Gjærbare ingredienser

11 kg Warminster Maris Otter Pale
0,5 kg Muntons Crystal
0,25 kg Warminster Dark Crystal
0.25 kg Muntons Dark Crystal

Humle og krydder

50 g Nugget 15,3%, 60 min
50 g East Kent Golding 5,7%, 15 min
50 g East Kent Golding 5,7%, 5 min

Andre ingredienser

30 g blend (50/50) av amerikansk og fransk eik, heavy toast, trekt i Maker's Mark bourbon i 14 dager, så tilsatt ved fating.

Meskeinformasjon

Dobbelmesking m/utmesk på begge meskene. Malt delt nøyaktig i to.

65 grader i 60 min
77 grader i 10 min
x 2

Gjærtype

WLP001

Gjærmengde

750 mrd celler

Informasjon om gjæring

17 grader i 6 dager, 20 grader i 15 dager.

Kommentarer

"Dato for flasketapping" er i dette tilfellet dato for tapping på fat.

Brygget sammen med Simon Appelblad.

Vannprofil:
122 ppm kalsium, 11 ppm magnesium, 37 ppm natrium, 179 ppm klorid, 120 ppm sulfat.


[BBcode]