Klasse
13F Klassisk norsk juleøl
Brygget
20. september 2016
Flasket
20. oktober 2016
Alkoholstyrke
6,5%
Farve (EBC)
51
OG/FG
1070 / 1020
Bitterhet (IBU)
17,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
59,0l
Mengde ferdig øl
40,0l
Gjærbare ingredienser

Munich 1: 8200 gr.
Pilsner: 4000 gr.
Caramunich 3: 1000 gr.
carared: 850 gr.
Carahell: 500 gr.
Caramunich 2: 350 gr.
Pale chokolate: 350 gr.

Humle og krydder

60 gr. Saaz 3.7% pellets 60 min.
60 gr. Saaz 3.7% pellets 15 min.
60 gr. Saaz 3.7% pellets. 5 min.

Andre ingredienser

1 tabl. protafloc 10 min.
1 ts gjærnæring 10 min.

Meskeinformasjon

67 C. 80 min.
78 C. 10 min.

Gjærtype

Wyeast 2308

Gjærmengde

1 l. slurry 4 gen.

Informasjon om gjæring

30 dager 9 C.

Kommentarer

Koketid: 90 min.


[BBcode]