Klasse
5B Amerikansk brown ale
Brygget
8. februar 2013
Flasket
18. februar 2013
Alkoholstyrke
4,7%
Farve (EBC)
45,5
OG/FG
1048 / 1012
Bitterhet (IBU)
42,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
24,0l
Mengde ferdig øl
23,0l
Gjærbare ingredienser

4250 gram Maris Otter
310 gram Crystal malt 120 EBC
200 gram Chocolate malt
200 gram Flaked braley
180 gram Brown malt

Humle og krydder

12 gram Apollo 18% FWH 60 minutter
20 gram Simcoe 13,5% 15 minutter
25 gram Cascade 7% 2 minutter
10 gram Cascade 7% 0 minutter

Andre ingredienser

1.5 gram Whirfloc 15 minutter

Meskeinformasjon

50 grader i 20 minutter
66 grader i 69 minutter
76 grader i 15 minutter

Gjærtype

Dry English Ale WLP007

Gjærmengde

1 pakke i 1 liter starter

Informasjon om gjæring

3 dager i 17 grader
7 dager i 20 grader
Temperatur fikk øke fritt etter første 3 dager.

Kommentarer

Effektivitet ved mesking 72.5%


[BBcode]