Klasse
6B Amerikansk IPA
Brygget
7. februar 2015
Flasket
21. februar 2015
Alkoholstyrke
7,2%
Farve (EBC)
20
OG/FG
1,066 / 1,011
Bitterhet (IBU)
107,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
30,0l
Mengde ferdig øl
20,0l
Gjærbare ingredienser

5,4 kg Maris Otter Pale Malt 5 EBC
400 g Crystal Malt 120 EBC
200 g Hvete Malt 5 EBC

Humle og krydder

30 g Amarillo pellets 6,97% AA (60 min)
15 g Citra pellets 10,18% AA (60 min)
15 g Simcoe pellets 10,87% AA (60 min)
30 g Amarillo pellets 6,97% AA (15 min)
15 g Citra pellets 10,18% AA (15 min)
15 g Simcoe pellets 10,87% AA (15 min)
40 g Cascade blomst 2,89% AA (15 min)
20 g Amarillo pellets 6,97% AA (5 min)
30 g Citra pellets 10,18% AA (5 min)
30 g Simcoe pellets 10,87% AA (5 min)
20 g Amarillo pellets 6,97% AA (tørrhumle 7 dager)
40 g Citra pellets 10,18% AA (tørrhumle 7 dager)
40 g Simcoe pellets 10,87% AA (tørrhumle 7 dager)

Andre ingredienser

1 teskje Irish Moss (5 min)
1 dråpe Defoamer (60 min)

Meskeinformasjon

Koke opp 20 liter til 72 grader.
Mesker i 75 min på 68 grader.
Koker opp 10 liter til 75 grader.
Mesker i 20 min på 72 grader.

Gjærtype

Safale US-05

Gjærmengde

2 pakker

Informasjon om gjæring

Gjærer i to uker på ca 18-20 grader.

Kommentarer


[BBcode]