Klasse
13C Trelagret øl (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser
Brygget
4. januar 2012
Flasket
11. april 2012
Alkoholstyrke
9,7%
Farve (EBC)
188
OG/FG
1101 / 1027
Bitterhet (IBU)
89,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
20,0l
Mengde ferdig øl
15,0l
Gjærbare ingredienser

Maris Otter Pale Malt5EBC 5350 g
Black Malt 1400EBC 400g
Roasted Barley 1100EBC 400g
Chocolate Malt 800EBC 400g
Dark Crystal 300EBC 400g
Flaked Oats 4EBC 300g
Cara Red 100 EBC 50 g
Cara Cienna 100 EBC 50 g
Crystal 100 EBC 50 g
Honey 100EBC 72g (tilsatt mot slutten av koking)
Belgisk sirup (D2) 200 EBC 120 g (tilsatt mot slutten av koking)

Humle og krydder

Magnum14.1% 40g 60minutes
Magnum14.1% 18g 15minutes
Cascade6.5% 14g 5minutes
Goldings4% 26g 5minutes

Andre ingredienser

6g kalk
3g natron
2 mL flytende CaCl2
10 gram bourbontrukket amerikansk eik
1/3 bourbontrukket vaniljebønne

Meskeinformasjon

Først bare havregryn og rug på 30-40 grader i 20 min

Så alt på 68 grader i 90 min

Gjærtype

Wyeast 1056

Gjærmengde

Informasjon om gjæring

Fermented at 17 degrees C for 7 days.
Fermented at 19 degrees C for 21 days.
Lagered at 10 degrees C for 75 days.

Kommentarer

150 minutter koketid.


[BBcode]