Maris Otter Pale Malt5EBC 5350 g
Black Malt 1400EBC 400g
Roasted Barley 1100EBC 400g
Chocolate Malt 800EBC 400g
Dark Crystal 300EBC 400g
Flaked Oats 4EBC 300g
Cara Red 100 EBC 50 g
Cara Cienna 100 EBC 50 g
Crystal 100 EBC 50 g
Honey 100EBC 72g (tilsatt mot slutten av koking)
Belgisk sirup (D2) 200 EBC 120 g (tilsatt mot slutten av koking)
Magnum14.1% 40g 60minutes
Magnum14.1% 18g 15minutes
Cascade6.5% 14g 5minutes
Goldings4% 26g 5minutes
6g kalk
3g natron
2 mL flytende CaCl2
10 gram bourbontrukket amerikansk eik
1/3 bourbontrukket vaniljebønne
Først bare havregryn og rug på 30-40 grader i 20 min
Så alt på 68 grader i 90 min
Wyeast 1056
Fermented at 17 degrees C for 7 days.
Fermented at 19 degrees C for 21 days.
Lagered at 10 degrees C for 75 days.
150 minutter koketid.