Klasse
9B Amerikansk barley wine
Brygget
3. februar 2012
Flasket
3. april 2012
Alkoholstyrke
9,3%
Farve (EBC)
44
OG/FG
1096 / 1026
Bitterhet (IBU)
77,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
14,0l
Mengde ferdig øl
12,0l
Gjærbare ingredienser

5000 gram Maris Otter Pale Malt
500 gram hvetemalt
300 gram Caramunich 1
200 gram Melonidin
80 gram sjokolademalt
800 gram lys maltekstrakt (DME, tilsatt mot slutten av koketid)

Humle og krydder

40 g Chinook pellets 12% 60 min
50 g Amarillo pellets 9,2% 1 min
20 g Colombus pellets 14,2% 1 min
8 g Amarillo pellets 9,2% tørrhumling etter 5 dagers gjæring

Andre ingredienser

11 g fransk eikechips etter 5 dages gjæring

Meskeinformasjon

Mesketemp 62 grader.

Gjærtype

WLP007 Dry English Ale

Gjærmengde

Informasjon om gjæring

19 grader 2 døgn
21 grader 10 døgn
økte gradvis opp mot 24 grader de siste 3 dagene

Kommentarer


[BBcode]