Klasse
10D Saison
Brygget
4. januar 2013
Flasket
18. januar 2013
Alkoholstyrke
5,8%
Farve (EBC)
17
OG/FG
1052 / 1008
Bitterhet (IBU)
30,0 (N)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
27,0l
Mengde ferdig øl
21,0l
Gjærbare ingredienser

3500 gram Pilsner malt
500 gram Muncher malt 25 EBC
500 gram hvete malt 4 EBC
130 gram crystal 120 EBC
130 gram Aromatic malt 40-60 EBC
130 gram Biscuit malt 50 EBC
250 gram kandis light

Humle og krydder

30 gram Hallertau Mittlefruh alfa 5 % 60 minutter
15 gram Saaz alfa 2.8 % 60 minutter
15 gram Styrian Golding (bobek) alfa 3 % 60 minutter
21 gram East Kent goldings alfa 4.4 % 1 minutt

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

64 grader i 65 minutter
78 grader i 5 minutter

Gjærtype

wlp 565

Gjærmengde

1 rør 1.5 liter starter

Informasjon om gjæring

18 grader i 12 timer.
Satt på varmeplate (25 watt)
lot tempraturen stige fritt til 31 grader. Etter 8 dager ble gjæringskaret satt i romtempratur 20 grader for 4 dager.

Kommentarer


[BBcode]