Klasse
1A Moderne lys lager
Brygget
25. januar 2017
Flasket
10. februar 2017
Alkoholstyrke
7,0%
Farve (EBC)
11
OG/FG
1064 / 1008
Bitterhet (IBU)
27,0 (O)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
100,0l
Mengde ferdig øl
86,0l
Gjærbare ingredienser

20 kg Pilsnermalt
1 kg Carapils

Humle og krydder

55 gr. Hallertau 15,4% 90 min.
100 gr. Saaz 3,4% 10 min

Andre ingredienser

1/2 dl Kalsiumklorid
1 tabl Whirlfloc
25 dråper Clarex

Meskeinformasjon

Direkte innmesking til 66 grader.
55-60 liter vann til innmesking.
Forsukringstid 50 min.

Gjærtype

Lagergjær

Gjærmengde

Ca 1,5 liter

Informasjon om gjæring

9 grader i 14 dager, ca 20 grader i 2 dager.
Ettergjæring på flaske i 10 dager.
320gr. brunt sukker kokt opp i 1 liter vann.

Kommentarer

Lagergjær fra Arendals Bryggeri


[BBcode]