Klasse
2D Münchener dunkel
Brygget
21. oktober 2017
Flasket
25. november 2017
Alkoholstyrke
5,6%
Farve (EBC)
41
OG/FG
1,056 / 1,013
Bitterhet (IBU)
27,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
52,0l
Mengde ferdig øl
41,0l
Gjærbare ingredienser

Munich 20EBC 10,5kg
Sjokolade malt 900EBC 0,3kg

Humle og krydder

Northern Brewer 60min-60gr
Hersbrucker 20min-50gr
Hersbrucker 5min-30gr

Andre ingredienser

Gjærnæring 1ts siste 15min
Protaflock 1tablett siste 10min

CaSO4 (skyllevann):3,2 gram
CaSO4 (meskevann):3,3 gram
CaCl2 (skyllevann):4,8 gram
CaCl2 (meskevann):4,95 gram
CaCO3 (kun mesk):3,3 gram
NaHCO3 (kun mesk):6,6 gram

Meskeinformasjon

Innmeisk 33ltr 67c i 120min
Partiskylling 32ltr 78c i 15min

Gjærtype

WLP833

Gjærmengde

900bill

Informasjon om gjæring

3,5ltr starter på 3dl WLP833 slurry
Rein oksygen 2ltr/min i 90sek
Gjæring 1mnd på 12c

Kommentarer

Koketid 90min.
All humle frå 2014
Karbonering med sukkerlake 5gr/ltr


[BBcode]