4.25 kg Pilsner Malt (3.9 EBC)
0.40 kg Munich Malt (20 EBC)
0.40 kg Caramalt (120 EBC)
28.00 g Willamette [5.50 %] - Boil 75.0 min
13.00 g Vanguard [5.50 %] - Boil 35.0 min
9.30 g Cascade [5.50 %] - Boil 35.0 min
14.00 g Cascade [5.50 %] - Boil 2.0 min
28.00 g Hallertauer Mittelfrueh [2.85 %] - Boil 2.0 min
42.00 g Hallertauer Mittelfrueh [2.85 %] - Dry Hop 7.0 Days Hop 15 0.0 IBUs
21.00 g Cascade [5.50 %] - Dry Hop 7.0 Days
20 gram PH stabilisator.
7.00 g Calcium Chloride (Mash 60.0 mins) Water Agent 1 -
3.5 g Gypsum (Calcium Sulfate) (Mash 60.0 mins) Water Agent
1.00 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15.0 mins)
1.3 tsp gjærnæring.
132 gram sukker til karbonering.
1 plate gelatin (sammen med sukkerlaken)
Brygger med BB30.
20 minutter på 47 grader.
5 minutter på 57 grader.
35 minutter på 69 grader.
Washout på 77 grader.
WLP 833 German Bock
2 rør
3 liters starter.
Uke 1 på 8/9 grader, uke 2 på 9/10 grader, uke 3 på 10/11, 2-3 dager på 14/15 grader, 3 dager cold crash.
Lagt til 0,2-0,3% i alkoholstyrke pga karbonering med sukkerlake.