Klasse
2A Moderne mørk lager
Brygget
29. november 2014
Flasket
29. november 2014
Alkoholstyrke
4,7%
Farve (EBC)
16
OG/FG
1,050 / 1,015
Bitterhet (IBU)
28,2 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
24,0l
Mengde ferdig øl
21,0l
Gjærbare ingredienser

4.25 kg Pilsner Malt (3.9 EBC)
0.40 kg Munich Malt (20 EBC)
0.40 kg Caramalt (120 EBC)

Humle og krydder

28.00 g Willamette [5.50 %] - Boil 75.0 min
13.00 g Vanguard [5.50 %] - Boil 35.0 min
9.30 g Cascade [5.50 %] - Boil 35.0 min
14.00 g Cascade [5.50 %] - Boil 2.0 min
28.00 g Hallertauer Mittelfrueh [2.85 %] - Boil 2.0 min
42.00 g Hallertauer Mittelfrueh [2.85 %] - Dry Hop 7.0 Days Hop 15 0.0 IBUs
21.00 g Cascade [5.50 %] - Dry Hop 7.0 Days

Andre ingredienser

20 gram PH stabilisator.
7.00 g Calcium Chloride (Mash 60.0 mins) Water Agent 1 -
3.5 g Gypsum (Calcium Sulfate) (Mash 60.0 mins) Water Agent
1.00 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15.0 mins)
1.3 tsp gjærnæring.
132 gram sukker til karbonering.
1 plate gelatin (sammen med sukkerlaken)

Meskeinformasjon

Brygger med BB30.
20 minutter på 47 grader.
5 minutter på 57 grader.
35 minutter på 69 grader.
Washout på 77 grader.

Gjærtype

WLP 833 German Bock

Gjærmengde

2 rør

Informasjon om gjæring

3 liters starter.
Uke 1 på 8/9 grader, uke 2 på 9/10 grader, uke 3 på 10/11, 2-3 dager på 14/15 grader, 3 dager cold crash.

Kommentarer

Lagt til 0,2-0,3% i alkoholstyrke pga karbonering med sukkerlake.


[BBcode]