Klasse
13E Andre tilsetninger (basistype 8D Porter)
Ekstra ingredienser
Kaldtrukket kaffe
Brygget
17. desember 2014
Flasket
2. januar 2015
Alkoholstyrke
9,0%
Farve (EBC)
60
OG/FG
1,080 / 1,011
Bitterhet (IBU)
60,0 (B)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
30,0l
Mengde ferdig øl
21,0l
Gjærbare ingredienser

Pale malt (4-6 EBU) 8880g
Crystal malt (130) 875g
Munich (25) 540g
Choco malt (800) 325g
Black malt (1500 325g

Humle og krydder

Chinook (14%) 60 min
Northern brewer (9%) 15 min

Andre ingredienser

Demarasukker 500g
Kaldtrukket kaffe 0,9 liter

Meskeinformasjon

75 min, ca 68 grader

Gjærtype

WLP007

Gjærmengde

35 ml

Informasjon om gjæring

22 grader i to uker.
14 dager på flaske etter tapping.

Kommentarer

BIAB-oppsett, Skyllet med 9 liter vann.

5 gram sukker pr. liter øl tappet på flaske.


[BBcode]