Klasse
9E Imperial stout
Brygget
27. februar 2017
Flasket
13. mars 2017
Alkoholstyrke
10,7%
Farve (EBC)
120,8
OG/FG
1,112 / 1,032
Bitterhet (IBU)
80,7 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
21,0l
Mengde ferdig øl
17,0l
Gjærbare ingredienser

Pilsner malt
Pale malt
Caramunich II
Brown
Roasted Barley
Pale Chocolate
Chocolate
flaket havre
bøkerøkt malt
mørk-DME

Humle og krydder

centennial
cascade

Andre ingredienser

kaffe

Meskeinformasjon

dobbelmesket. første halvpart av malten mesket på 68 grader i 90 minutter. skylt til samme innmeskvolum som før første innmesk, deretter tilsatt andre halvdel av malten. mesket på nytt på 68 grader i to timer. skylt så til preboil-volum

Gjærtype

us-05

Gjærmengde

3

Informasjon om gjæring

pitch og stormgjæring på 16-17 grader. deretter gradvis økning til 21.

Kommentarer


[BBcode]